sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Ajatusten voima

Oletko koskaan kokenut jotain tämänlaista? Eräänä päivänä mieleesi herää ajatus lomareissusta. Ehkä Turkki olisi kiva paikka? Jostain kumman syystä tuon ensimmäisen ajatuksen jälkeen Turkki ja lomamatka hyppii silmillesi kaikkialta. Tuttusi on juuri käynyt Turkissa ja toinen lähdössä parin viikon päästä. Lehdestä silmiisi osuus Turkin lomamatkojen mainos ja facesta uutinen Turkista. Ei aikaakaan, kun löydät itsesi matkanjärjestäjän sivuilta surffailemasta. Samalla jätät jonkun suunnittelemasi hankinnan tekemättä ja huomaamattasi aloitat säästämisen. Viikonloppuna kaupasta tarttuu mukaan bikinit, vaikka on talvi. No, tietäähän sen, miten tässä lopulta käy. Muutaman viikon kuluttua koneella ollessasi kuuluun "klik" - ja reissu on varattu. Mitä tapahtui, miksi näin kävi? Siksi, koska ajatuksissa on voimaa.


Kun jotain edellisen kaltaista tapahtuu, ajattelee joku, että se oli kohtalo. Toisen mielestä kyseessä ei ollut mitään ihmeellistä, tyyppi vain halusi ulkomaille ja osti matkan. Ei sen kummempaa. Minä puolestaan uskon, että näissä tapauksissa kyse on ajatuksistamme ja sen tietyn ajatuksen päälle jäämisestä. Nimittäin, kun tietty ajatus jää päälle, tietoisesti tai tiedostamatta, kiinnitämme siihen liittyviin asioihin enemmän huomiota kaikkialla: ollessamme netissä, lukiessamme lehteä, katsoessamme tv:tä, kuunnellessamme radiota, keskustellessamme muiden kanssa. Kaikkialla. Kun kiinnitämme kyseiseen asiaan enemmän huomita, teemme myös sen mukaisia päätöksiä ja valintoja. Tiedostamatta kuljemme siis ajatustamme kohti.


Ajatuksemme luovat todellisuutemme. Kuulostaa yliampuvalta ja filosofiselta, mutta ainakin minä uskon tähän. Ai miksi? Koska minulle kävi juuri niin. Päälle jääneet ajatukseni lopulta loivat tämän hetkisen tilanteen. En vain ymmärtänyt sitä matkalla. Kuljin vain eteenpäin, tein päätöksiä ja valintoja.

Tajusin vasta äskettäin, että omat ajatukseni kantoivat minut lopulta tähän, missä juuri nyt olen. Seison oman unelmani edessä ja kohta se on totta: minulla on oma yritys ♡

Tässä lyhyt tarina, miten kaikki kävi.

Itsellä on aina ollut unelma tehdä liikuntaan liittyviä töitä, mutta aina onni on kulkenut ohitse. Keväällä huomasin, että ajatus oli läsnä lähes koko ajan ja paljon vahvempana. Se ei mennyt millään pois. Huomasin surffailevani alan yrityksiä ja miettiväni yhteydenottoa. Muutamaan otinkin. Jäin kuitenkin miettimään voisinko tehdä jotain muutakin "odotellessani".

Odotellessani aloin kirjoittamaan blogia. Ehkä joku saisi jotain itselleen kirjoittamistani ajatuksista. Ainakin saisin välitettyä osaamistani eteenpäin edes johonkin ja jollekin. Blogia kirjoitellessani ymmärsin, että mentaalipuolen asiat olivat kiinnostaneet minua jo pitkään ja halusin saada "faktaa" omien oivallusteni ympärille. Useista eri paikoista silmilleni hyppi kirjainyhdistelmä NLP. Etsin aiheesta lisää tietoa ja havaitsin, että NLP:n "tapa ajatella" on samankaltainen, miten itsekin mentaalipuolen asiat näen. Ei aikaakaan, kun olin ilmoittautunut Jyväskylässä järjestettävään NLP -koulutukseen.

Arki puksutti eteenpäin ja samat ajatukset junnasivat edelleen päässäni. Ajatus siitä, että pääsisin hyödyntämään omaa osaamistani muiden hyväksi ja samalla tekemään sitä, mitä eniten rakastan, tuntui uskomattoman hyvältä. Ajatus taisi todellakin olla hyvä, koska eräänä päivänä huomasin, että olin kirjoittamassa osaamistani paperille ja hahmottelemassa sen ympärille palveluita. En edes miettinyt olisiko minulla rohkeutta toteuttaa ajatusta, tein vain. Eikä tuolloin varmastikaan ollutkaan riittävästi rohkeutta, mutta jostain se rohkeus vain, kuin itsestään, kasvoi. Unelma muuttui rohkeuden myötä tahtotilaksi, pirulauta mä pystyn tähän!

Muutama mäki tuli vastaan, mutta aina niihin kaikkiin löytyi ratkaisu. Ystäväpiiristäni sain tukea epävarmoina hetkinä ja kun oma osaaminen loppui, löytyi sitäkin ihan vierestä. Omilta ystäviltä. Arvatkaapa, olenko kiitollinen? Sanoinkuvaamattoman.

Kohta se on totta, oma yritys. Sen jälkeen jatkan ajatuksieni kanssa matkaani kohti unelmaa. Unelmaa siitä, että mahdollisimman moni löytäisi minut ja palveluni ja pääsisin auttamaan heitä heidän matkallaan. Minä luotan vahvasti, että unelmani toteutuu. Jos ajatukseni ovat tuoneet minut jo näin pitkälle, mikseivät ne veisi minua perillekin. Ajatuksissa kun on niin pirusti voimaa. 


Tähän mennessä tärkein oivallukseni:

Ajattele unelmiasi, joskus ne toteutuvat juuri siksi.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti