lauantai 27. syyskuuta 2014

Miten muutat inhokki vatsatreenin miellyttävämmäksi?

Kenen suosikkitreenejä ovat vatsalihasliikkeet? Veikkaan, ettei monenkaan. Inhokkeja tai ei, niitä olisi suotavaa tehdä ja mielellään mahdollisimman usein. Ainoa keino, jonka olen itse keksinyt tähän puuduttavaa puuhaan, on vaihtoehtojen monipuolisuus. Siispä, vähintä mitä voin tehdä, on jakaa omat liikkeeni sinulle (osa 1).

Pakollinen paha, blaah, vatsalihastreeni. Ei sillä, että silmissä kiiluisi toive sixpack -tyyppisestä keskivartalosta (vaikka voisin mä senkin kyllä ottaa). Todellinen syy näiden inhokkien tekemiseen on päinvastainen eli pakko. Jos vatsatreenit jättää väliin, sen löytää edestään. Alaselkä alkaa huutaa hoosiannaa viikonkin vatsatreenien väliin jättämisen jälkeen. Ja kuka alaselän kivuista on joskus kärsinyt, tietää kyllä, että niitä ei toivo itselleen.

Siispä, ne on tehtävä. Yleensä yritän hoitaa ne pois alta jo lämmittelyssä. Ja ikinä, ikinä, en voi jättää niitä viimeiseksi. Se on sama kuin venyttelyn kanssa. Jos lähdet jumpasta kotiin lauseella "mä venyttelen sitten kotona illalla", niin tietäähän miten siinä käy. Lupaus ei ikinä toteudu ja aamulla siitä muistuttaa totaalijumi.

Jep, ehkä sinua ei kiinnosta nämä sepittelyt, vaan ne lupaamani vaihtoehdot. Tässä kolme kokeiltavaksi:

 


Kuvanmukainen asento, jalat yhdessä. Kirjoita jaloilla ilmaan numerot ykkösestä kymppiin. HI-TAAS-TI. Toistat 2-4 kertaa pienet tauot väleissä. Tärkeintä on, että jalat pysyvät polvista suorana (tämä on vatsaliike, ei reisiliike). Ja tietenkin vatsaliikkeiden oleellisin juttu - selkä ei saa notkistua kaarelle.


Toinen liike tuo vaihtelua (ja tehoa) lankutukseen. Tuo lankutuksessa jalka koukkuun sivulle. Toinen vaihtoehto on nostaa vuorotellen vastakkaiset käsi ja jalka ilmaan.





Lankutus saa kestää 30-40 s, tehostuksia ehtii tehdä muutaman tänä aikana. Enemmän lankuttaneilla kesto voi olla pidempikin. Kertoja taas 2-4. Tärkeimmät lankutusneuvot lienee: pidä pakka kasassa ja peppu tarpeeksi alhaalla.

Vinkki. Kannattaa joskus katsastaa oma lankutusasento peilistä tai pyytää kaverilta varmistusta asennon oikeanlaisuudesta. Nimittäin mielikuvat eivät valitettavasti aina vastaa todellisuutta :)


Oletan, että osa repesi. Tästä pääsemmekin omaan suosikkiini, aivan parhaaseen vatsalihastreeniin. Nimittäin kaverin kanssa nauramiseen. Keston vähimmäisvaatimus tälle vaihtoehdolle on tunti. Kunnon kikattamista, hekottamista, röhöttämistä. Kovaan ääneen. Ei taukoja. Sillä tavalla, että naamalihaksetkin on kipeänä ja naisilla puolet ajasta jalat ristissä (oletan että miehet eivät joudu pidättämään. Miten oikeasti miehet pidättää?).

Viimeiseen vatsalihastreeniin neuvoksi, että vaikka äsken sanoinkin, etten jätä vatsatreenejä viimeiseksi, tämä kannattaa jättää. Menee pian muu suunniteltu treeni plörinäksi, on nimittäin sen verran kova vatsatreeni. Mutta jos ei ole suunnitellut muuta treeniä päivälle tai vasta muutaman tunnin päähän, niin toimii loistavasti.



Jos lopulta hurahdat sixpackin tavoitteluun, niin muista, että treeniä (myös toistoja / lisäpainoja) pitää olla PALJON. Lisäksi se vaatii suhteellisen alhaisen rasvaprosentin. Eli työtä ja työtä. Tämän ilmaisen valmentajan avulla voi kuitenkin aloittaa. Mene play-kauppaan/apple storeen ja hae 8 minutes abs. Veli ainakin sai tehokkaasti tuloksia tällä (samalla kiitokset suostumisesta kuvattavaksi). Kuitenkin varoitus. Ympärillä olevilla ihmisillä tulee luultavasti menemään pata jumiin tuon sovelluksen "musiikin" kanssa. Argh! Jos näin käy, niin valitse toinen sovellus. Näitä on vaikka millä mitalla.


Voipi olla, että näillä liikevaihtoehdoilla tai sovelluksilla ei inhokki muutu suosikiksi, mutta ainakin tekeminen on vaihtelevampaa ja ehkä sitä kautta miellyttävämpää. Että vatsatreenit muuttuisivat vieläkin vaihtelevammiksi, kirjoitathan omat hyvät liikkeesi kommentteihin. Annetaan hyvän kiertää :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti