torstai 14. elokuuta 2014

All in one treeni urheilukentälle

Treeniohjeita tulen kirjoittamaan tänne varmasti aika harvoin, mutta kaikki omat suosikit lupaan sinulle jakaa. Tässä yksi.

Jos urheilukenttä on kotisi lähellä, niin tähän tehotreeniin menee matkoineen tunti. Siis vain tunti. Sen verran aikaa löytyy meiltä jokaiselta ainakin kerran viikossa. Itse suosin juuri tällaisia tehotreenejä, koska päivästä oikeasti loppuu muuten tunnit ja liikunnasta ei haluaisi luopua kiireeseen vedoten.

Tämä on ajan säästymisen lisäksi muutenkin perheystävällinen treeni. Olen monesti nimittäin ottanut lapsetkin mukaan urheilukentälle. Hyvin ovat viihtyneet (ja onneksi olemme olleet aika lailla keskenämme kentällä). Mukaan vain saippuakuplia, hyppynaru, pallo tms. Punaisilla poskilla on poistuttu kentältä kaikki, joka ikinen kerta :)

Kutsun tätä All in one -treeniksi. Syystä, että
- se kehittää kuntoa (liikutaan vauhtikestävyysalueella)
- parantaa lihasvoimaa (tehdään lihaskuntoliikkeitä)
- ja vaikka ajallisesti treeni on lyhyt, saa siitä kuitenkin hyödyn myös painonhallinnan kannalta: korkeatasoinen treeni aikaansaa pidemmän treenivaikutuksen - rasvaa palaa vielä pitkälle iltaan.



Ennen kun lopullisesti kyllästytte taustoitukseen, niin tässä treeni kolmella eri tehovaihtoehdolla.




Treenin idea on hyvin yksinkertainen: 200 metrin (puoli kierrosta) juoksu ja vaihtuva lihaskuntoliike vuorottelevat.  Huileja väleihin ei tule eli setti vedetään putkeen. Itse treeni vie noin 20 minuuttia, tähän päälle tietenkin alku- ja loppuverryttelyt ja venyttelyt. Kilometrejä kertyy noin 3,5.

Noista kolmesta tehovaihtoehdosta itse teen useimmiten tuon normaalin. Normaalin pystyisin tekemään kahteenkin kertaan pienellä välihuilitauolla, mutta aikasyistä jää usein yhteen settiin. Ihan riittävä on nykyään yksikin setti.

Liikkeet kulkevat hyvin mukana vaikka näin,
mutta kyllä paperiltakin ehtii tiirailemaan seuraavan kierroksen liikkeet.

Tämän treenin kanssa on vain taivas rajana. Lihaskuntoliikkeitä voi keksiä lisää, tehovaihtoehtoja voi vaihdella päivän kunnosta riippuen ja jos aikaa ja energiaa riittää, niin voi tosiaan tehdä useampia settejä, vaikka eri tehoilla.

Käy kokeilemassa All in one treeniä ja nauttimassa urheilukentän aivan omanlaisesta fiiliksestä vielä ennen talven tuloa. Kohta se nimittäin jo tuputtaa lunta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti