tiistai 16. syyskuuta 2014

Syynissä Polar Loop -aktiivisuusranneke

Pitkästä aikaa kokemuksia ja kommentteja liikuntavälineistä. Tällä kertaa syynissä Polar loop -aktiivisuusranneke. Lue koko löpinä tai lopusta tiivistetysti plussat ja miinukset sekä se, kannattaako kokeilla.

Aktiivisuusrannekkeen hommasin lähes saman tien kun ne markkinoille tulivat eli vuosi sitten. Uteliaisuus taisi olla suurin tekijä hankintapäätökseen. Jep, vahvalla pohjalla nämä mun ostopäätökset :)



Mä valitsin mustan, mutta kivoja nämä muutkin värit.


Ranneke yksinkertaisuudessaan seuraa käyttäjänsä päivittäistä aktiivisuutta ja ohjaa liikkumaan tarpeeksi. Minä annan loopille ensimmäiset pointsit tästä hyvästä tuoteideasta ja kauniista maailmaa parantavasta tavoitteesta. Tsiding.

Rannekkeesta löytyy kello, aktiivisuuspalkki, kalorilaskin ja askelmittari. Aktiivisuuspalkki täyttyy nimensä mukaan aktiivisuudesta eli liikkeestä ja kertoo kuinka paljon tulee vielä liikkua (juosta, kävellä tai hyötyliikkua),  jotta päivittäinen aktiivisuustavoite täyttyisi. Sen enempää ominaisuuksia, hyödynnettyä teknologiaa tai laskentakaavoja en käy lävitse, vaan kiinnostuneet voivat aloittaa tietojen etsimisensä vaikka täältä. Minä keskityn käytön kokemuksiin.

Alkuhuumassa rannekkeen tietoja tuli selailtua useita kertoja päivässä. Oli hauska katsella miten askelmäärät kehittyivät päivässä tai kuinka paljon (suuntaa antavasti) lenkkeily lisäsi energiankulutusta. Nyt, vuoden käytön jälkeen, en oikeastaan lukuja enää seuraa. Ne ovat ns. vakiokauraa. Tiedän tarkalleen minkälaisia arvoja tietynlaisen päivän jälkeen ranneke näyttää.

En silti ammu ranneketta alas täydellisenä turhakkeena. Nimittäin, oikeastaan koko loopin idea on kaiken rannekkeen keräämän tiedon syöttäminen verkkopalveluun. Siellä omia aktiivisuustietoja voi tarkastella loputtomiin. Vaaranpaikka ylianalyyttiselle ihmisluonteelle. Asiaa vielä tietysti pahentaa se, että verkkopalveluun on selkeästikin panostettu. Palvelu on helppo käyttää ja ymmärrettävä. Damit :)



Tältä näyttää verkkopalvelun kalenteri, josta näkyvät mm.
aktiivisuusprosentit, "liikkumattomuushälytykset" ja viikottaiset koonnit.


Itsellä ei ehkä pelkkien aktiivisuuden, askelmäärien ym. arvojen selailuun riittäisi mielenkiinto pidemmällä aikavälillä, mutta päätin jo ranneketta hankkiessa, että ostan myös siihen liitettävän sykevyön. Näin saan laitteesta enemmän irti treenitietoa, mikä itseäni eniten kiinnostaa.

Erillisen sykeanturin kanssa ranneke toimii siis normaalina sykemittarina, joka näyttää sykearvon ja treenialueen (fat burn / fit). Toimii käytössä ihan hyvin, ainoa selkeä puute on, että sykelukemaa ei saa lukittua näytölle, vaan se tulee esiin vain napin painalluksesta. Voitte kuvitella kuinka kätevää on painella rannekkeen nappia esim. pyöräillessä. Turvallista...




Verkkopalvelun kautta sykearvoja voi tietty tarkastella ajan kanssa ja syvällisemmin. Tältä näyttää yhden treenin sykeanalyysi. Tämä on minulle ehdottomasti "se käyttämätön potentiaali". Olen ylipäätään käyttänyt aika laiskasti sykevyötä, joten treenitietoja ei ole kuin satunnaisista treeneistä. Nyt ryhdistäydyn tässä asiassa ja alan käyttämään vyötä kaikissa treeneissä. Sitten pääsen tutkimaan treenidataa ja ajamaan raportteja yksittäisistä treenikerroista tai viikko/kuukausi/vuosi tasolta. Raporttia tännekin siis luvassa, joskus. Siis jos ryhdistäydyn :)

Rannekkeen käytön kannalta rasittavinta on - yllätys, yllätys - akun lataaminen ja tietojen siirto. Voi kun tämänkin saisi automaattiseksi. Kello voisi latautua liikkeestä ja tiedot vain siirtyä itsestään yön aikana. Haaste heitetty Polarin tuotekehitykselle...

Kaiken kaikkiaan ihan hyödyllinen ja mielenkiintoinen väline. Pelkkää aktiivisuusranneketta suosittelisin eniten liikuntaa aloittavalle tai kuntoliikkujalle. Sykevyön kanssa ranneke ajaa kyllä aktiiviliikkujankin tarpeita, mutta ei ilman sitä.


Tässä vielä kootusti Polar Loop -aktiivisuusrannekkeen plussat ja miinukset:

+ Aktivoi äärimmäisen yksinkertaisella tavalla yllättävän tehokkaasti (palkki täyteen hinnalla millä hyvänsä)
+ Kannustaa paremmin liikkumaan, kun näkee paljon tehtävää jäljellä
+ Äärimmäisen helppokäyttöinen (toimii yhdellä napilla)
+ Vesitiivis
+ Sopii tyyliltään myös "parempienkin" vaatteiden kanssa
+ Toimii hyvin kävely/juoksu lajeissa
+ Ymmärtää myös uniajan ja unen aikaisen liikehdinnän
+ Erittäin käytettävä käyttöliittymä verkkopalvelussa
+ Mahdollistaa arvojen tarkastelut jälkikäteen ja pidemmällä aikavälillä

- Ei toimi kuntosali/pyöräily tyyppisissä lajeissa ilman sykevyötä
- Liikkumattomuushälytykset (ranneke ilmoittaa kun olet istunut liian kauan) hyvä idea, mutta en tajua mitä hyötyä, jos hälytyksen lukee jälkikäteen kalenterista. Vaatisi ehdottomasti äänimerkkisignaalin sille hetkelle.
- Sykearvoa ei saa lukittua näkyville
- Näkyvyys huono kirkkaassa ulkokäytössä (erityisesti kun akku vähissä)
- Vuoden käytön jälkeen akku kestää noin 3-4 pv, lisää vielä entisestään käytön ärsyttävintä tehtävää (lataus ja tietojen siirto)


Lopputulos = kannattaa kokeilla (jos olet kuntoilija), jaa-a (jos olet aktiiviliikkuja)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti