sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Yksinkertaista: pyydä ja saa apua

Tahto osata itse, se alkaa jo nuorena. "Minä itse" on tullut varmasti meidän kaikkien suusta monta, monta kertaa. Itse tekeminen on oikeasti todella hyvä asia. On tärkeää yrittää itse ja oppia sitä kautta. Valitettavasti vanhempana itse tekemisessä ei kyse aina olekaan uusien asioiden oppimisesta, vaan meille tuppaa ajan myötä tulemaan myös kyvyttömyys pyytää apua. Tulee ylpeys pärjätä itse. Itse tekeminen kääntyy kuitenkin meitä itseämme vastaan ja avun pyytämisestä ja vastaanottamisesta tuleekin vaikeaa. Luojan kiitos, me joskus heräämme tähän tyhmyyteen ja ymmärrämme pyytää apua. Niin minäkin heräsin ja olen siitä todella, todella onnellinen!


Muutama viikko takaperin positiivareiden ajatusten aamiaisessa oli taas oiva mietelause. 

Älä anna sen, mitä et osaa tehdä, häiritä sitä, mitä osaat tehdä.

Todellakin. Meillä kaikilla on oma juttu, jossa olemme hyviä. Ja sitten niitä, joissa emme todellakaan ole hyviä. Vaikka sen tavallaan tiedostaa, sitä aika helposti ajautuu kuitenkin itseyrittämisen puolelle. Yrittää selvitä kaikesta itse. Sorrun tähän hyvin usein. Yritän pärjätä ja osata kaiken itse. Onneksi ajoittain tapahtuu myös valaistumista ja tajuan pyytää apua. Pyytää apua sellaiselta, joka osaa homman tuhat kertaa paremmin. 




Viime kirjoituksessa kerroin, että olen toteuttamassa unelmaani, perustamassa omaa yritystä. Yritys on nyt totta. Samoin todellisuus, etten voi pärjätä enää yksikseni, yrittämällä itse. On pyydettävä apua, koska kaikkea ei voi, eikä kannata, tehdä itse. On ymmärrettävä asiat, joita ei osaa ja pyydettävä apua niihin. Juurikin siksi, että pääsisi toteuttamaan mietelauselman viisautta - tekemään sitä, mitä osaa ja missä oikeasti ON hyvä. 

Minulle on erittäin tärkeää, että yritykseni 'kasvot', ulkoasu, kertovat sen, mistä yrityksen sisus on tehty. Että se kertoo tavastani toimia. Toimintaideologia oli selvä heti alusta alkaen. Totta kai tiesin, mitä haluan tehdä ja miten. Mutta se, miten se kerrotaan visuaalisesti, siitä ei ollut hajuakaan. Tarvitsin apua.

Onneksi ymmärsin pyytää sitä. Apu löytyi onnekseni vielä aivan viereltäni ♡ Ihana ystäväni, raudan kova ammattilainen, Mari Mansikkamäki, riensi avukseni. Painakaa, rakkaat lukijat, tämä nimi mieleenne. Jos ulkoasun, yrityksen sielun konkretisoinnin ja markkinoinnin, osaamista joskus tarvitsette, niin oikea valinta on ehdottomasti Studio Mansikkamäki.

Se tunne, kun näkee yrityksensä toiminnan sielun konkreettisesti logoina, kuvina ja kokonaisuutena juuri sellaisena, kun sen on ajatellut ja tuntenut, on aika huikeeta. Miten oikeasti joku voi osata tuon - osata konkretisoida tunnetta! En käsitä. En pystyisi. Mutta niinhän se menee, me kaikki olemme hyviä omissa asioissamme. Toivottavasti joku ajattelee joskus minusta samalla tavalla :)

Kohta on sen aika, että pääsette näkemään tuon huikean lopputuloksen. Sitä ennen kuitenkin pyydän, että muistatte tämän tuiki tärkeän asian:



Olkaa rohkeita pyytää ja vastaanottaa apua. Tähän viisauteen perustuu oman yritykseni, Innostumon, koko toiminta. Avun pyytämiseen ja saamiseen. Yhdessä tekemiseen. Yksin kun nyt on, noh, aika yksinäistä.

Samalla toivotan kaikille ihanaa ystävänpäivää ♡




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti