lauantai 23. elokuuta 2014

Vastatuuli vaimenee positiivisuudella

Positiivisuus on luonteenpiirre, vai onko? Oli tai ei, positiivisuuden voi myös oppia ja kun tämän oivaltaa, alkaa elämäänkin tulla enemmän iloa, valoa, onnistumisia ja vähemmän vastatuulta.

Olen positiivinen, ainakin suurimman osan aikaa. Positiivisuus tulee yleensä aika itsestään, mutta kyllä positiivisuuden kanssa joudun tekemään työtäkin. Aina ei ole hyvä päivä, todellakaan, ja erityisesti silloin positiivisesti ajatteleminen on haastavaa. Eikä tarvitse olla edes huono päivä niin voisin väittää, että negatiiviset ajatukset tulevat päästä ulos vähemmällä vaivalla kuin positiiviset. Positiiviset ajatukset vaativat työtä. Kyse on valinnasta sekä sen tilanteen huomaamista, kun ajatukset on lipsahtanut negatiivisen tielle.

Tuota viimeistä lausetta pääsin testaamaan tällä viikolla. Alkuviikko oli hankala, maanantai erityisesti täysin sieltä. En edes tiedä tarkkaa syytä, miksi kaikki oli hankalaa, mutta ajatukset olivat kaikki negatiivisia: "en jaksa, ei tästä kuitenkaan tuu mitään", "plaah tylsää", "tämänkin tekeminen on niin syvältä". Vali vali. Ei voinut edes piiloutua syyttämään ketään, koska totuus on:




Kun tilanne keskiviikkona oli vielä samanlainen, päätin, että nyt riitti. Katse vaikka pakolla positiivisiin asioihin, muuten menee järki. Hankalaa se on aina, veneen kääntäminen nimittäin. Negatiivisesti ajatteleminen on niin helppoa ja kun on päässyt kunnolla sen vauhtiin niin on vaikeaa löytää niitä hyviä asioita valituksen kohteista. Pikku hiljaa se vene kuitenkin kääntyy ja pienetkin positiiviset ajatukset multiploituu kuin itsestään. Torstai oli jo perus-kaura -päivä ja perjantai oikeasti kiva.

Näinhän se menee, ainakin minun mielestäni. Ensin pitää olla positiivinen asenne. Positiivinen asenne saa aikaan positiivisia ajatuksia. Positiiviset ajatukset taas saa aikaan hyviä asioita: iloa, tyytyväisyyttä, onnellisuutta.

Jostain luin, että 95% ajatuksista on samoja kuin tänään, ellei tietoisesti keskity muuttamaan niitä. Aivan satavarmasti totta. Olisiko sinulla syytä muuttaa omia ajatuksiasi positiivisemmiksi? Jos et ole kova innostumaan, positiivinen ajattelutapa voisi muuttaa tilanteen täysin toiseksi. Jos olet, se voisi viedä sinut ja innostuksesi paljon pidemmälle.




Oivallus numero kuusi:
Keskity ajatuksiisi ja muuta niitä tarvittaessa positiivisemmiksi. Pahimmatkin vastatuulet tyyntyvät pikku tuulahduksiksi pelkällä positiivisuudella.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti