tiistai 19. elokuuta 2014

Lajikokeilussa golf

Kirjoitin heinäkuussa laajasta liikunnan lajivalikoimasta. Samalla lupasin, vastaiskuna oman lajivalikoimani tylsyydelle, kokeilla ennen vuoden vaihdetta kolmea uutta lajia. Nyt on ensimmäinen lajikokeilu takana.

Ensimmäinen testattava laji oli helppo valita. Itseasiassa se tuli mieleeni jo silloin, kun tuota kyseistä blogitekstiä kirjoitin. Tulisin kokeilemaan ensimmäisenä golfia. Viehättävä kesälaji, täysin erilainen kuin tämän hetkiset lajini ja olisi ohjaajakin omasta takaa (mieheni harrastaa golfia).

Ennakkokäsitykseni lajista ovat kaksijakoiset. Toisaalta golfissa ärsyttää tiukat harrastamisen edellytykset (GreenCardit, kalliit välineet, osakkeet yms.), lajin eliittileima ja vieraat termit. Toisaalta puolestaan taas kiehtoo kauniit maisemat, harjoituspaikkojen (nurmikkojen) täydellisyys, lajin rentous ja golfharrastajien "lajihurahtuneisuus". Yritin kuitenkin varistella ennakkoajatukset pois mielestäni ja lähteä avoimin mielin testaamaan uutta lajia.




Eräänä elokuun sunnuntaina hurautettiin mieheni kanssa kotimme lähellä sijaitsevalle Laukaan Peurunkagolf:n harjoituskentälle (sitä kutsutaan rangeksi, ettäs tiedätte). Pallot vain ulos pallokoneesta ja ei kun tekemään täydellisiä svingejä.

No, ei ollut täydellisistä svingeistä tietoakaan. Lyönti näyttää helpolta, mutta kun lyönnin ohjeita alkaa osaava golfin harrastaja kertomaan niin menee ainakin blondilta pää sekaisin. On nimittäin aika paljon asioita muistettavana yhteen, kaksi sekuntia kestävään lyöntiin. Mitä-niitä-nyt-oli:
- mailaote
- asento
- etäisyys pallosta
- käden suoruus
- pään paikallaan pito
- painonsiirto
- mailan liikerata
- ...

Päätettiin, ettei syödä norsua yhdellä kertaa. Muutama perusjuttu opetellaan nyt ja katsotaan mihin se riittää. Tältä näytti minun epätäydellinen svingini:















SE OLI HAUSKAA!!! Ja tuo loppuasento on oikeasti magee :)

Suurin osa lyönneistä sujui oikeasti ihan hyvin. Itse olin tietenkin tyytyväinen ja onnellinen, kun opin uutta ja pärjäsinkin ihan kohtalaisesti. Jopa mieheni oli yllättynyt. Ei ollut uskonut, että osaisin noin hyvin ekalla kerralla. Jee! (Tai sitten fiksuna säilytti kommentillaan perherauhan, mutta haluan uskoa tuohon ensimmäiseen)

Okei, tuli niitä floppejakin. Välillä pallo lähti laakana ja välillä taisin siirtyä maansiirtohommiin.





Joka tapauksessa koukuttava laji. Ehdottomasti. Tulen varmasti toistekin rangelle harjoittelemaan. Ehkä joku vuosi innostun jopa suorittamaan "golfin ajokortin", who knows. Sen jälkeen teen niin kuin tämä rohkea herra - treenaan golfia 10 000 tuntia ja rikastun :)


Ensimmäinen uusi lajikokeilu on nyt takana onnistuneesti. Huippu laji kyseessä, koska jo yhden kokeilukerran jälkeen uskallan suositella sitä myös sinulle. Loppukaneettina voisin sanoa, että jos pidät rauhallisesta ja visuaalisesti silmiä hivelevästä ulkoilmaliikunnasta, arvostat hyviä käytöstapoja ja haluat haasteellisen lajin, golf on ehdottomasti lajisi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti