maanantai 13. lokakuuta 2014

Lomakriisi


Ainahan se on mielessä - loma. Todellakin. Siitä unelmoi ja haaveilee, sitä suunnittelee ja kaavailee, lomaa odottaa ja jännittää. Sen vuoksi siihen latautuu myös paljon odotuksia. Nuo odotukset tuppaa ainakin itsellä aiheuttamaan aina loman aluksi pienen lomakriisin. Niin kävi tälläkin kertaa.






Aika moni viettää parhaillaan syyslomaa. Niin meidänkin perhe. Tätä lomaa on suunniteltu jo vuosia ja odotettu kuin kuuta nousevaa. Tätä reissua on eletty mielissä jo monta monituista kertaa. Menoja ja nähtävyyksiä on listattu, samoin tietenkin ajateltu tilanteita miten perhe viettää onnellisesti aikaa yhdessä. Lomapäivät on täytetty jo ennalta kaikella ihanalla, koska lomalla pystyy tekemään kaiken. Kaiken!





Harmi vain, kun noista mielikuvista tuppaa usein puuttumaan todellisuus. Aikaero, istumisesta puutuneet paikat, lasten kiukuttelu, sekaisin olevat tavarat, nälkä ja jano ovat lomalla totta jo lomareissujen ensimmäisestä päivästä saakka. Jostain syystä näitä ei löydä lomaennakon mielikuvista. Samaan aikaan, kun todellisuus on täysillä päällä, on päällä myös huipussaan olevat lomaodotukset. Kaiken haluaisi kokea tässä, nyt ja heti. Ei haluaisi missata yhtään lomapäivää, tuntia, minuuttia. Varmaan kaikki tietää, että tästä sopasta ei synny muuta kuin lomakriisi. Enkä varmasti ole ainoa lomakriisin kokenut.





Lomakriisi kuuluu aika vakiona jo omiin lomiin. Se päjähtää päälle aina ensimmäisinä päivinä. Enkä ole oppinut siitä eroon, vaikka sen sopan ainesosatkin jo tunnistankin. Lomamme alkavat, lähes poikkeuksetta, isoilla odotuksilla, siirtyvät nopeasti valtavaan kiristelyyn, kunnes tilanne helpottuu. Loma jatkuu. Ihanana, sellaisena, kun sitä on mielikuvissaan elänyt.

Ihanaa, rentouttavaa lomaa kaikille. Toivottavasti tekin olette jo selvinneet omasta lomakriisistänne :)




2 kommenttia:

  1. Rentouttavaa lommaa kriisistä huolimatta ♥ ps. Olen viheriä katteuvesta ;))))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiristelyistä selvitty ja loma jatkuu aurinkoisissa merkeissä (paitsi että juuri nyt ukkostaa ja sataa vettä) :D

      Poista