sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Lomatreeni - Florida workout




Reissun keskeltä jakoon lomatreeniohjelma, joka on nimetty kohteen mukaan Florida workoutiksi :) Treenaa sinäkin itsellesi pari hikipisaraa ja Florida-fiilis!

Omiin lomareissuihin kuuluu aina muutamana päivänä, rennolla otteella, toteutettu, kevyt treeni. Yleensä teen treenin aamuisin. Aamulla on viileämpää ja päivä starttaa mukavan aktiivisesti tuoden ryhtiä koko loppupäivään. Tästähän sitä aina arkena unelmoi, että olisi aikaa tehdä kaikkea mitä haluaa. Lomapäivänä se on mahdollista, siispä kropan herättelyn aika on aamuisin. Muille jutuille jää koko loppu päivä aikaa.




Treeni alkaa etsimällä aurinko. Jos aurinko ei löydy ulko-ovea avaamalla ja taivaalle katsomalla, niin se tehdään keinotekoisesti mielikuviin. Sulje silmät ja vie itsesi lomareissun auringonpaisteeseen. Tunne ja näe aurinko mielessäsi. Jos mielikuvamatka ei onnistu, tee perheenjäsenesi (tai itseksesi peilin edessä) kunnon irvistyksiä. Tai jotain muuta mikä saa hymyn esiin ja rentouden päälle. Muista, tämä on tärkeä osa lomatreeniä, älä siis skippaa sitä, vaikka kuinka tekisi mieli!

Sitten liikkeelle. Lämmittelyksi kevyttä lenkkeilyä kävellen tai juosten (peruskestävyysalueella eli pystyt puhumaan puuskuttamatta) 15 - 20 minuuttia. Tässä vaiheessa ainakin Floridan auringossa hiki virtasi jo ihan kunnolla, mutta eiköhän Suomenkin säässä olla saatu jo vertynyt kroppa. Siispä, voidaan siirtyä lomatreenin seuraavaan osan - lihaskuntoliikkeisiin.

Lihaskuntoliikkeitä tehdään tietenkin siitä syystä, että haluamme näyttää hyvältä bikineissä. Tämän lomatreenin jälkeen se on todellisuutta. Ei sillä, että lihakset saataisiin tällä yhdellä treenillä kiinteytymään maksimiin, mutta treenin vaikutus ajatuksiin on ratkaiseva juttu. Kun kroppa on tehnyt treenin, mielemme näkee kroppamme timmimpänä ja ajatus siirtyy tunteeksi. Ja kun tunnemme itsemme timmimmäksi, tietenkin näytämme hyvältä bikineissä :)

Askelkyykkyjä 20 per jalka. Toisella kierroksella voi tehostaa askelkyykkyjä tekemällä ne hyppyinä.



Tasajalkahypyt, 20 hyppyä maksimina. Pääsetkö toisella kierroksella pidemmälle samalla loikkamäärällä? Oma hyppy oli niin räjähtävä ettei kuvaajakaan pysynyt mukana :)



Mittarimato, 20 toistoa. 'Kävelet' käsillä reilusti eteenpäin jalkojen pysyessä paikallaan. Sen jälkeen jalat kävelevät takaisin käsien viereen. Jalat pysyvät koko ajan lähes suorina ja keskivartalo tiukkana.







Vuorikiipeily 20 per jalka. Hypyillä kuvan mukaiseen asentoon vuorojaloin. Toisella kierroksella nopeutta lisää.



Spiderman punnerrus - varaudu, tää on rankkaa! Tee niin monta kuin saat. Jos ei onnistu, voi tehdä tavallisia punnerruksia (10 toistoa min).



Tee liikkeitä 2 kierrosta. Jos pidät taukoja liikkeiden välillä, käännä tauon ajaksi aina kasvot aurinkoon ja NAUTI!  

Huh huh. Olipahan treeni. Ei muuta kun biksut päälle ja nauttimaan lisää auringosta :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti