lauantai 25. lokakuuta 2014

Näiden avulla lisäät liikunnan iloa

Liikunnalla on elinikäinen paikka mun sydämessä ja harvemmin tarvitsen lisämotivaatiota liikkeelle lähtemiseen. Vaikka saan itseni vaikeuksitta liikkeelle, hyödynnän silti monia asioita lisäämään liikunnan iloa, fiilistä. Kutsun näitä asioita liikunnan vahvistajiksi. Vahvistajia on paljon, mutta aloitetaan näillä kahdella (liikunnan vahvistajat osa 1): musiikki ja uudet treenivaatteet. Takuuvarmat tehovahvistajat.

Osaatko samalta seisomalta nimetä jonkun asian, joka tuntuu hankalalta tehdä. Siivoaminen? Aikaisin herääminen? Lenkille lähtö? Varmasti keksit jonkun, suurin osa useamman, jotkut liikaakin :) Keksit sitten yhden tai kymmeniä, näissä tilanteissa omaa tuskaa voi vähentää, tai positiivisemmin sanottuna tekemisen iloa lisätä, ottamalla käyttöön vahvistajia. Siis sellaisia asioita, joiden tuominen tekemisen oheen lisää motivaatiota ja tekemisen miellekkyyttä tai joiden avulla ylipäätään aloittamisen kynnys on matalampi.

Itsellä liikunnan iloa lisää mm. uudet treenivaatteet ja musiikki. Uusilla kengillä lenkille tulee lähdettyä selkeästi tiheämmin, eikä se ikävältä tunnu mennä salille tai ryhmäliikuntatunnillekaan uudessa treenipaidassa. Ei sillä, että ulkonäkö olisi itselle tärkeää liikuntaa harrastaessa, mutta jotenkin ne vaatteet vain tuovat hyvää mieltä. Ehkä sitä on jollain tavalla tyytyväisempi itseensä ja se näkyy liikunnan ilonkin lisääntymisenä. Who knows, me naiset nyt vaan ei olla aina selitettävissä :)


USAn reissulta tuliaisina oli iso kasa liikunnan iloa.

Treenivaatteet lisää liikunnan iloa, mutta musiikki on näistä kahdesta vahvistajasta ehdoton voittaja. Musiikin avulla saan ilon (tunteet) esille vieläkin tehokkaammin. Ilon lisäksi musiikki buustaa minulla myös treenin tehoa. Veikkaisin, että lenkkitehoa tulee jopa 30 % enemmän hyvillä biisivalinnoilla. Se on siis syystäkin vakio lenkkikaverini. Täytyisi viedä se puntillekin.

Tässä omat tämänhetkiset biisisuosikit. Mahtuisiko joku näistä sinunkin treenibiisilistalle vai onko tyystin eri musiikkimaku?


Iggy Azalea - Black widow

The Script - Superheroes

Jason Derulo - "Trumpets"

Ed Sheeran - Don't

Pitbull - Timber

Pitbull ft. Christina Aguilera - Feel this moment

Ella Henderson - Ghost

Avicii - Hey brother

Avicii - Wake me up


☆ Treeni-iloa! ☆


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti