perjantai 31. lokakuuta 2014

Viikon valinnat

Mietitkö koskaan omia valintojasi? Siis niitä päivittäisiä tilanteita, joissa sinulla on kaksi tai useampi vaihtoehto, joissa lopulta teet päätöksen ja valitset yhden. Miten valitset, millä perusteilla? Mietitkö koskaan jälkikäteen, tuliko valittua oikein? Valitsetko seuraavalla kerralla eri tavalla, jos jälkikäteen huomasit valinneesi väärin? Oletko koskaan ajatellut, kuinka merkittäviä nämä merkityksettömiltä tuntuvat valinnat ovat? Itse pohdin omia valintojani aika usein. Nyt päätin tehdä niin ihan kirjaimellisesti. Pistin nimittäin omat valinnat ihan tarkoituksella suurennuslasin alle arkiviikon ajaksi. Tässä viikon valinnat a la Jämsen :)


Maanantai:
Sunnuntaina palattiin reissusta ja maanantain vastainen yö meni valvoessa. Pohjalla oli jo matkustuspäivänkin valvottu yö eli päivä meni aika lailla sumussa. Illalla pää (ehkä kroppakin) olisi kaivannut urheilua, koska viimeiset kaksi päivää oli käytännössä vain istunut. Maanantain valinnaksi koitui siis lenkki vai lepo. Päätöksen tein lopulta järjen pohjalta, vaikka tunteet olisivatkin vieneet lenkille. Valitsin siis jälkimmäisen. Pää sai luvan kestää liikkumattomuutta, koska tiesin, että kroppa käy ilman urheiluakin ylikierroksilla aikaerosta. En halunnut riskeerata unta ja jaksamista enempää.









Jälkikäteen katsottuna maanantain valinta oli hyvä.




Tiistai:
Omien unelmien perään pitää välillä astua konkreettisia askeleitakin eikä vain haaveilla. Se oli tiistain valintani, ottaa yksi askel eteenpäin. Ilta meni siis Lutakon Leidissä. Uteliaat tehkööt salapoliisityötä ja selvittäkööt missä olin :)






Tiistain valinta oli ehdottomasti hyvä ja niitä valintoja, mitä pitäisi tehdä useammin. Tehdä konkretiaa haaveille.




Keskiviikko:
En oikeastaan tehnyt mitään selkeitä valintoja keskiviikkona, joten otetaan tilalle toinen valinta tiistailta. Olin työreissulla Tampereella Energia -messuilla. Lounaan jälkeen teki mieli makeata ja käsilaukusta löytyi kaksi Twixiä. Kohteliaasti avatusta Twixistä toinen patukka työkaverille ja toinen itselle. Jäi makean nälkä (damit). Eteen tuli siis uusi valinta. Avaanko toisenkin? Avasin ja kolmannen valinnan päätteeksi söin toisenkin patukan. Itse.




Oi oi ja voi voi. Kaksi jälkimmäistä valintaa meni aivan mönkään. Huonot päätökset ja vielä huono olokin sokeriyliannostuksesta.



Torstai
Torstain valinta kulminoitui taas urheiluun. Sohva kutsui illalla ja lenkille lähtö tuntui hankalta, olisi nimittäin otettava lapsetkin mukaan. Ei ollut ensimmäinen kerta tässä tilanteessa ja aiemmista kerroista olin oppinut, miten tehdä. Tiesin, että hankaluus oli vain lähdössä ja lenkin jälkeen odotti takuuvarma hyvä olo. Siispä tunteet syrjään ja ulos. Tytöt pyöräili ja minä juoksin.










Kuva kertonee, että valinta oli hyvä. Tyttöjenkin mielestä. Ja ehdin olla sohvallakin.



Perjantai
Tämän päivän valinta tehtiin ennakkoajatusten positiivisuuden ja negatiivisuuden välillä. Lähtökohtaisesti ajatukset olivat negatiiviset. Nimeltä mainitsematon juttu oli edellisellä kerralla epäonnistunut ja jotenkin se vaikutti edelleen ajatuksiini eli ajattelin sen menevän mönkään tänäänkin. Stop. Nyt tietoinen stoppi tuollaiselle ennakkoajatukselle ja valinnaksi positiiviset odotukset.

Tiedättekö, miten kävi. Oli kivaa, juttu onnistui ja 'pelkäsin' epäonnistumista aivan turhaan. Hyvä valinta.


Sellaiset olivat minun viikon valintani. Eivät täydelliset, mutta ihan hyvät kuitenkin. Koita joskus, millaiset ovat sinun viikon valintasi. Nämä arkiset valinnat ovat kuitenkin pitkässä juoksussa ne, jotka määrittävät missä menet, millainen olet ja tavoitteeseen pyrkivillä, kuinka nopeasti ja varmasti pääset perille.


Oivallus numero yksitoista paljastaakin äärimmäisen yksinkertaisen jujun isojen asioiden saavuttamiseksi:

Isot asiat rakentuvat pienistä, päivittäisistä valinnoista. Valitse viisaasti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti